OVER ONS

WIE WE ZIJN

Purified Metal Company wordt gevormd door een groep aandeelhouders die hun jarenlange kennis en expertise hebben gebundeld en de basis vormen voor de innovatie op het gebied van recycling van asbestgecontamineerd metaal.


Door het koppelen van kennis en ervaring vanuit verschillende industriële markten zijn zij in staat geweest om de innovatie om te zetten in een uniek proces waarin gevaarlijke grondstoffen kunnen worden omgezet in nieuwe bruikbare grondstoffen.


Bestaande kennis en kunde is uitgebreid door het aangaan van samenwerking met toonaangevende partners binnen een consortium.


Purified Metal Company heeft als missie om het innovatieve en gepatenteerde proces in praktijk te realiseren door het bouwen van een fabriek. 

De visie van Purified Metal Company is erop gericht om wereldwijd asbest verontreinigd staalschroot op duurzame wijze te recyclen. Daarom biedt het de mogelijkheid om: 

  • Asbest uit de keten te verwijderen zonder storten;
  • De veiligheid voor mens en milieu te vergroten;
  • Schaarse grondstoffen te behouden.


Op dit moment wordt het vervuilde staalschroot vooral gestort op daartoe bestemde plaatsen waardoor waardevolle grondstoffen verloren gaan.


Purified Metal Company heeft een veilig, circulair en bovendien economisch aantrekkelijk proces ontwikkeld om dit op te lossen. Deze innovatie past binnen alle bestaande wet- en regelgeving. 

De kennis en kunde voor het realiseren en operationaliseren van de fabriek is volledig aanwezig bij de aandeelhouders en partners van Purified Metal Company.